Валери Божинов ще съди Спортинг 07.09 | 17:12

Българският нападател дава португалците на ФИФА

От Константин Симидчийски

По-малко от ден след като беше дисциплинарно уволнен от Спортинг (Лисабон), Валери Божинов ще заведе дело във ФИФА срещу вече бившия си работодател срещу неправомерното решение, взето еднолично от клуба.

Причината за прекратяването на контракта на българина е неявяването му в клуба от столицата, но лагерът на Божинов твърди, че шефовете на отбора са били информирани за личните проблеми на нападателя, поради които не е започнал подготовка с "лъвовете".

Освен това от Спортинг не са се свързали изобщо с Божинов, което дава повод на неговия лагер да търси правата му в съда.

Още в понеделник Божинов ще заведе дело срещу отбора във ФИФА, а част от бившите му съотборници ще последват неговия пример, тъй като случаят с българина не е изолиран, а ръководството е прекратило още няколко договора с цел съкратяване на финансите. 

Предполага се, че заплатата на нападателя възлиза на 1-2 милиона евро на сезон, а от договора си той име още три години. В момента Божинов е свободен да си търси нов клуб, за да възроди кариерата си.

Водещи

Най-четени