Ван Гаал доволен от победата на Байерн, Фъргюсън критикува нападението 24.02 | 08:29

Вижте коментарите на четиримата треньори след снощните срещи в Шампионската лига

От Методий Методиев

Треньорът на шампиона на Германия Байерн (Мюнхен) Луис ван Гаал не скри задоволството си от победата с 1:0 над Интер в първи 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига. В повторение на миналогодишния финал, баварците спечелиха гостуването си в Италия и така макар и малко отмъстиха за загубата на последното стъпало на надпреварата през миналия сезон.

Гостите от Германия показаха добра игра на "Джузепе Меаца" в Милано и създадоха много положения за гол. Попадението обаче дойде в заключителните секунди на срещата, когато Марио Гомес се възползва от грешка на вратаря на Интер Жулио Сезар и довкара една избита топка, реализирайки ценен гол на чужд терен. "Създадохме 10 чисти положения и макар Интер също да имаха около 8 пред нашата врата, считам, че закономерно победихме", обяви холандският специалист след края на срещата в Италия.

"Надявах се да успеем да решим мача по-рано, след като Интер показа признаци на умора, но пропиляхме добри възможности за гол. Това е голяма крачка към 1/4-финалите, но Интер е силен отбор и го доказаха и тази вечер. Въпреки, че резултатът можеше да има друго цифрово изражение, смятам, че заслужавахме победата", добави Ван Гаал.

Треньорът на Интер Леонардо пък призна след загубата, че малко късмет е липсвал на отбора му в срещата. "Голът дойде от нищото, защото всички вече си мислеха как срещата ще завърши при нулево равенство", заяви Леонардо на пресконференцията след края на срещата в Италия. "Не мисля, че загубата ни от Байерн е заслужена".

"Играхме срещу силен съперник, който добре движеше топката по терена и атакуваше доста по крилата. Смятам обаче, че успяхме да се справим с атаките, а Гомес, който вкара победния гол, до тогава почти не бе видял топката. И двата тима показаха отворена игра, но за мое съжаление не успяхме да вкараме гол", добави бразилският специалист. "Все пак, не се притеснявам, защото мисля, че можем да победим в Германия. Срещата няма да бъде лесно, но дори и мачът тук да бе завършил 0:0, там пак нямаше да бъде леко. Всичко, което ни липсваше тази вечер, бе малко късмет", заключи Лео.

В другата среща, играна снощи, английският Манчестър Юнайтед с Димитър Бербатов не успя да победи като гост шампиона на Франция Олимпик (Марсилия). След нулевото реми, мениджърът на англичаните сър Алекс Фъргюсън бе повече от недоволен от головата немощ на своя тим. "Този мач ме разочарова. Вярно е, че теренът беше тежък и Марсилия направи всичко по силите си, за да не допусне гол. Въпреки това аз очаквах повече от моите футболисти. Имахме и силни моменти, но това не беше достатъчно", каза сър Алекс след мача. "Нулевото равенство може да бъде опасен резултат, ако след това допуснеш гол вкъщи, но на "Олд Трафорд" ние смятаме да спечелим".

Колегата му от Марсилия Дидие Дешам пък остана доволен сухата мрежа, която тимът му инкасира срещу сочения за фаворит тим на Юнайтед. "Беше много важно да не допуснем гол и ние го направихме. Беше тежък и труден мач, защото Манчестър Юнайтед е добър отбор. Не ни беше никак лесно", каза Дешам след края на срещата на "Стад Велодром".

"Много съм щастлив с моите играчи, защото те дадоха най-доброто от себе си срещу голям отбор като Манчестър Юнайтед. На "Олд Трафорд" ще бъде много важно да не допуснем гол и може би ще имаме възможност да отбележим. Може би Манчестър Юнайтед е фаворит. За нас този резултат не е лош, но за тях е добър", добави наставникът на Олимпик Марсилия.

Водещи

Най-четени