Ван Перси може и да остане в Арсенал 11.07 | 11:11

Звездата на "артилеристите" обяви, че желае да напусне клуба, но ще води още разговори с изпълнителния директор Иван Газидис

От Божидар Азманов

Звездата на Арсенал Робин ван Перси е готов да подпише нов договор с настоящия си тим, въпреки че обяви намерението си да напусне лондонския тим, съобщава Sky Sports, позовавайки се на свои източници.

28-годишният нападател разби мечтите на милионите фенове на клуба, след като обяви с официално изявление желанието си да премине в друг отбор по-рано през този месец.

Договорът на холандския голмайстор на тима изтича в началото на следващото лято и след изказването му се заговори за сериозен интерес от страна на Ювентус и Манчестър Сити, като за английския шампион това би било пореден удар, след като през миналия сезон взе друга звезда на "артилеристите" - Самир Насри,

Източници на английската медия обаче предполагат, че може да се стигне и до обрат в ситуацията, напомняйки за желанието на Уейн Рууни да напусне Манчестър Юнайтед, което му осигури страхотен нов договор с "червените дяволи" през 2010-а година.

Ван Перси няколко пъти вече споменава, че обича Арсенал и ще води още разговори с изпълнителния директор Иван Газидис, когато той се прибере от почивката си.

Феновете на "топчиите" се питат защо ще се водят още преговори, ако холандецът вече е решил своето бъдеще, а източниците на Sky Sports съобщават, че желанието на нападателят е просто да си осигури по-добра сделка и да остане в лондонския клуб, чийто капитан е той.

Все повече се дискутира този вариант, тъй като е напълно възможно Ван Перси да се опитва да "извие" ръцете на ръководството на Арсенал.

Холандският национал е доволен от своя живот в Лондон, като децата му са щастливи и учат в лондонско училище, а в същото време той е наясно, че следващото му споразумение най-вероятно ще е последното солидно от финансова гледна точка в кариерата му.

Водещи

Най-четени