Ваня Стамболова се класира за полуфиналите в Даегу 29.08 | 09:59

Стамболова не остави никакви шансове на конкурентките си, като през цялото време бяга много уверено и с лекота спечели серията си

От Мариян Найденов

Най-добрата българска хърделистка Ваня Стамболова се класира за полуфиналите в дисциплината 400 метра с препятствия на Световното първенство в Даегу (Южна Корея). Европейската вицешампионка от Барселона 2010 спечели своята серия с време 55.29 секунди и стана втората наша представителка, която премина предварителните бягания в Даегу след Ивет Лалова.

Стамболова не остави никакви шансове на конкурентките си, като през цялото време бяга много уверено и с лекота спечели серията си. Тя дори си позволи да понамали темпото накрая, след като излезе с голяма преднина на последната права.

Втора в серията остана Ристанана Трейси (Ямайка) с 55.96 сек., на трето място завърши Илайд Чайлд (Великобритания) с 56.18 сек., а Муизат Аджоке Одумосу (Нигерия) стана последната състезателка, която си осигури директно класиране на полуфиналите с време 56.23 сек.

Резултатът на Ваня Стамболова е осми в сериите на 400 метра с препятствия, а най-добро време даде олимпийската и световна шампионка Мелейн Уокър от Ямайка - 54,86 секунди.

Трите полуфинала в дисциплината ще се проведат утре от 13:00 часа българско време, а финалът е в четвъртък от 15:15 часа наше време.

Водещи

Най-четени