Великият Майкъл Джордан определи най-добрия баскетболист в НБА 15.02 | 20:38

Въздушния предпочете Коби пред ЛеБрон

От Иво Вецев

Най-великият баскетболист за всички времена Майкъл Джордан става на 50 години след два дни, като в навечерието на своя юбилей бе помолен да коментира кой измежду Коби Брайънт и ЛеБрон Джеймс е по-добрият играч.

Дискусията за това кой от двамата е по-добър продължава от момента, в който Краля влезе в НБА, като дебатите не стихват, а всяка една теза е умело защитавана от поддръжниците на двата лагера, но Джордан даде да се разбере, че неговият избор към този момент е в полза на Черната мамба.

"Коби или ЛеБрон? Ако трябва да избирам между тях двамата, мисля, че ще ми е много трудно. Но все пак 5 е повече от 1", откровен бе Джордан, като се позова на простия факт, че Брайънт има спечелени 5 шампионски пръстена в "лигата на извънземните".

"Не че ЛеБрон няма да спечели 5 или повече титли, не знам дали ще стане. Може и да спечели. Но в момента 5 си остава повече от 1", категоричен бе Въздушния.

Джеймс от своя страна реши да не отдава голямо значение на думите на легендата, с когото е сравняван от влизането си в НБА през 2003 година.

"Това няма значение за мен. Няма значение дали Коби е първи, а аз втори. Не обичам да се забърквам в това, което другите казват за мен. Така че няма проблеми дали избират Коби преди ЛеБрон", сподели Джеймс в отговор на Джордан.

Уейд пък бе честен, като заяви, че няма как да избере измежду Джеймс и Джордан, като в същото време бе категоричен, че едва ли някой ще достигне статута на Въздушния.

"Ако съм генерален мениджър, ще затворя очите си и ще си избера някое от двете имена, като го изтегля от шапка. Затварям си очите и тегля. Но другото е просто - никога няма да има друг Майкъл Джордан. Той беше първият, който правеше толкова много неща. Когато си пръв в нещо, просто няма как да има друг", сигурен е Уейд.

Водещи

Най-четени