Величков не успя да се противопостави на Шон Мърфи 08.06 | 10:38

Българинът се отчете с великолепни удари, но бившият световен шампион бележеше отлично още на първия си мач в София

От Иво Вецев

Българският майстор на щеката Георги Величков показа много добри отигравания срещу Шон Мърфи, но въпреки това не успя да се противопостави на един от най-силните играчи в днешния снукър - Шон Мърфи, и загуби с 4:0 срещата си срещу англичанина.

Бившият световен шампион записа сенчъри брейк, както и две серии от 50+ точки, но в същото време Величков показа на моменти силна защитна игра и перфектна точност при далечните удари.

Въпреки това притеснението при него на моменти взимаше връх и не успя да разкрие напълно заложбите, които безспорно има.

Мърфи пък за втори път стига до втория кръг на PTC Victoria Bulgaria Open, като през миналата година отпадна от Лианг Уенбо. Сега зала "Универсиада", в която има вече над 300 човека, се надява нейният любимец да остане по-дълго в София.

Шон Мърфи не се церемони особено в откриващия фрейм, въпреки че пропусна лесна синя при 7:0 в своя полза. След размяна на няколко защитни удара англичанинът успя да вкара дълга червена и построи страхотен брейк, реализирайки 101 точки - сенчъри още на старта на главния мач тази сутрин.

Величков показа отлични умения в защитната игра и постави в трудно положение бившия световен шампион, а освен това вкара и първата червена във фрейма, реализирайки 7 точки. За съжаление, той допусна грешка по розова топка.

От там, Мърфи пое инициативата и се разправи лесно с пръснатите червени - първият му пропуск дойде малко преди да реализира още една стотица, но това му бе напълно достатъчно за 2:0.

Третата партия за деня се разви интересно в началото, като Мърфи стартира с брейк от 15, но Величков се върна край масата и реализира 5. След размяна на защитна игра българският №1 сбърка в опит да вкара дълга червена и последваха 66 точки и 3:0 за бившия световен шампион.

В последната част победителят в 3 ранкинг турнира започна силно, като вкара няколко отлични дълги топки и успя да дръпне с 9:0. Последваха нови защитни удари, но Мърфи намери най-точното продължение и започна се разписа след близо 10 минути игра. В крайна сметка, той направи още един халф сенчъри и спечели убедително с 4:0.

Водещи

Най-четени