Робъртсън се класира за неделя, отпаднаха световни шампиони 07.06 | 22:26

Машината от Мелбърн демонстрира най-добра форма от снукър величията в днешния ден

От Даниел Любомиров

Лидерът в схемата на PTC Victoria Bulgaria Open Нийл Робъртсън разби с 4:1 съпротивата на Майк Дън и се класира за осминафиналите в неделя, след като цял ден показа прекрасна игра край зеленото сукно.

 

По-рано през деня Машината от Мелбърн сподели пред Sporta.bg, че целта му на този турнир е да стигне до заключителния ден, където ще се бори отново да стигне поне полуфинал - така, както направи през миналата година.

Ветеранът Питър Ебдън отпадна след драматично 3:4 от Гари Уилсън в първия си мач, а друг световен шампион – Греъм Дот – отстъпи в 4-ия кръг на Антъни Хамилтън.

Българските състезатели в PTC Victoria Bulgaria Open също имаха неособено добър ден по отношение на резултатите, но някои от тях със сигурност винаги ще помнят двубоите си срещу светилата в снукъра.

Иначе от гледна точка на спечелените фреймове най-добре се представи Николай Влашев, който поведе с 2:1, но допусна обрат до 2:4 срещу Алфи Бърдън и за съжаление напусна турнира в София.

Зала "Универсиада" аплодира играта на Ивайло Пеков, който се бори достойно с Нийл Робъртсън, въпреки поражението с 0:4 в първия мач на телевизионната маса за деня.

Последва също добро представяне на Христо Сираков, но и той не можа да спечели фрейм срещу Матю Стивънс, отстъпвайки му с 0:4 пред камерите на телевизия Евроспорт. Стивънс в последствие се класира за осминафиналите след още две победи и ще играе в неделния ден.

Красимир Камешев и Никола Кемилев нямаха късмет на маса 3, след като и двамата допуснаха загуби с 0:4 съответно от Кърт Мафлин и Джейми Джоунс.

Рано сутринта Станислав Хаджипопов загуби с 0:4 от Джими Робъртсън, а Юлиан Петров отстъпи със същия резултат на Майк Дън.

Водещи

Най-четени