Взимаме македонец в националния по волейбол 06.04 | 12:32

Плачи си хареса разпределителя на Марек

От Иво Вецев

Македонският разпределител на Марек Гьорги Гьоргиев отново е тема №1 в българския волейбол, като Камило Плачи е изразил желание да го вземе в националния отбор през това лято, пише вестник "Труд".

Преди две години звездата на тима от Дупница взе българско гражданство, като през миналото лято неговото име също се спрягаше за повиквателна в представителния ни тим, тъй като Радостин Стойчев беше харесал неговите изяви.

Проблемът обаче е свързан с македонската централа, която държи правата на състезателя и без нейно разрешение той не може да заиграе за България.

От Българската федерация по волейбол вече са влезли в контакт с Македония, като в момента се работи по въпроса Гьоргиев да получи разрешение да играе за "лъвовете" възможно най-скоро.

Самият Плачи искаше да включи разпределителя в основната група от състезатели, на които ще разчита през лятото, но това няма как да стане, докато не бъде получено официално разрешение.

Самата процедура се очаква скоро да започне, като ще се подадат документи в Международната волейболна федерация с искане играчът да играе за България. Това обаче отнема време и вероятно няма да стане през 2013 година.

Водещи

Най-четени