Виаш-Боаш: Все някога доминацията на Барселона ще спре 19.10 | 13:01

Мениджърът на Челси Андре Виаш-Боаш демонстрира уважение спрямо действащия властелин на европейския футбол Барселона, но и сподели мнение, че няма как доминацията на каталунците да продължи завинаги

От Мариян Найденов

Мениджърът на Челси Андре Виаш-Боаш демонстрира уважение спрямо действащия властелин на европейския футбол Барселона, но и сподели мнение, че няма как доминацията на каталунците да продължи завинаги.

Пред португалеца стои задачата да донесе на Челси първа титла в Шампионската лига до този момент, след като много други преди него не успяха да го постигнат. Конкуренцията за трофея обаче е ожесточена, като отново изпъква името на Барса, определян от специалистите като най-добър тим на планетата.

Андре Виаш-Боаш обаче е на мнение, че съвсем скоро "блаугранас" ще предадат диригентската палка на друг тим.

"Тези години на успехи за Барселона съвпаднаха с поредица от събития, които позволиха на този отбор да играе толкова силен футбол", коментира младият тактик.

"Говорим за всичките таланти, които излязоха от тяхната школа и се събраха заедно в първия отбор. Към това можете да прибавите и треньор, който защитава ценностите на клуба, както никой друг", продължи Виаш-Боаш. "За Барселона тези четири или пет години са изключение. След години ще се появи отбор, разполагащ с повече потенциал, което и ще доведе до суша".

Тази вечер Челси домакинства на белгийския Генк в двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Най-четени