Видима-Раковски остана в А група след победа с дузпи над Спортист (Своге) 26.06 | 19:59

Срещата завърши 1:1 в редовното време и продълженията, а при дузпите футболистите на Видима показаха по-здрави нерви и спечелиха с 4:3

От Мариян Найденов

Отборът на Видима-Раковски запази мястото си в А група, след като се наложи с 4:3 след изпълнение на дузпи над Спортист (Своге) в мача бараж за влизане в елита, игран на стадион "Христо Ботев" във Враца.

Първи до гол стигнаха футболистите на Спортист. В 35-та минута при едно изпълнение на статично положение Младен Стоев центрира в наказателното поле, където най-съобразителен бе Петър Василев и с глава даде предимство на своя отбор.

Видима обаче не се предаде и успя да стигна до изравнително попадение в 79-та минута. Русев бе изведен сам срещу вратаря на Спортист, който го фаулира и главният съдия Ахмед Ахмед отсъди дузпа. Зад топката застана Христо Господинов и не сгреши за 1:1.

До края на мача не се случи нищо запомнящо се и така двата отбора трябваше да решат изхода от двубоя след продължения. В тях Спортист остана с човек по-малко, след като за груб фаул в 97-та минута втори жълт картон получи Стоян Тодоров.

В продълженията Спортист и Видима заложиха повече на сигурността, а сериозни голови положения пред двете врати липсваха. В крайна сметка до нов гол в мача не се стигна и всичко трябваше да се реши след изпълнение на дузпи.

При 11-метровите наказателни удари по-здрави нерви показаха футболистите на Видима, които пропуснаха само един от четирите си опита, докато колегите им от Своге не успяха да вкарат три от петте си шута към противниковата врата и така отборът от Севлиево запази мястото си в А група след победа с 4:3.

Водещи

Най-четени