Светкавица спечели баража за влизане в "А" група 17.06 | 19:16

Тимът от Търговище се справи с Етър и си осигури историческо присъствие в елита

От Константин Симидчийски

Отборът на Светкавица Търговище е новият член на "А" група, след като днес воденият от Пламен Донев тим спечели с 3:1 баража с Етър Велико Търново на ст. "Хаджи Димитър" в Сливен. До този двубой се стигна, след многото неразбории в родния футбол напоследък - изваждането на Пирин от елита и отказания лиценз на Черноморец Поморие.

За да се чувства сигурен в участието си в групата на майсторите обаче, тимът от Търговище тепърва трябва да получи лиценз от Българския футболен съюз. Във Велико Търново пък отново останаха без тим в елита, въпреки сериозните традиции на Етър в родния футбол.

Мачът в Сливен започна прекрасно за тима на Етър, който излезе напред в резултата след едва пет минути игра. Баев центрира от десния фланг на атаката, а Тихомор Кънев вдигна на крака всички почитатели на "виолетовите" на трибуните.

Възпитаниците на Велин Кефалов обаче не съумяха да задържат преднината си поне до края на полувремето, след като Светкавица възстанови равенството. В 24' Николай Вълев насочи топката към точката за изпълнение на дузпа, а оттам Даниел Генов не сгреши - 1:1.

Вторите 45 минути бяха за отбора от Търговище, който отбеляза две скъпоценни попадения и вече гледа към участие в "А" група наесен. До 2:1 се стигна само две минути след подновяването на играта, когато Генов центрира остро от пряк-свободен удар, а Стоянов засече топката с глава. Светкавица излезе напред в резултата, а Етър вече бе в ролята на догонващ.

До края на полувремето футболистите на Етър сториха всичко по силите си, за да се върнат в мача, но защитата на Светкавица действаше концентрирано. Крайното 3:1 бе оформено в продължението на двубоя, когато Шоколаров успокои съотборниците си и феновете на своя тим по трибуните, отбелязвайки трети гол в мрежата на Димитров.

Предстои да се изиграе още един бараж за влизане в "А" група - между Видима Раковски и Спортист Своге, като срещата ще се състои следващата седмица.

Водещи

Най-четени