Вижте кои отбори са готови да позлатят Кристиано Роналдо 06.06 | 15:47

За подписа на португалската звезда на Реал Мадрид се борят френските Монако и ПСЖ, както и английските Манчестър Юнайтед и съгражданите им от Сити

От Мариян Найденов

Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо отказва да поднови договора си и това веднага породи спекулации, че португалецът ще напусне испанската столица още през този трансферен прозорец.

Контрактът на Кристиано е до юни 2015 година и въпреки че президентът Флорентино Перес е готов да предложи заплата от 15 милиона евро на година, френските Монако и Пари Сен-Жермен и английските Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са готови да плащат на звездата повече от 20 милиона годишно.

Монако вече похарчи 130 милиона за трима играчи (Моутиньо и Джеймс Родригес от Порто - 70 мил, Фалкао от Атлетико Мадрид - 60 мил) и руският собственик на "монегаските" Димитри Риболовлев едва ли ще се посвени да извади почти толкова и за Роналдо.

Пари Сен-Жермен не е активен на трансферния пазар до момента главно заради неяснотата около бъдещето на наставника Карло Анчелоти, за който не се знае ще остане ли в Париж или ще поеме Реал Мадрид.  

За катарските собственици на парижани също няма да е проблем да извадят сума от порядъка на 100 милиона евро за Роналдо, а заплата около 20-25 милиона на година също няма да е непосилна.

Манчестър Сити вече привлече двама нови - Хесус Навас от Севиля и Фернандиньо от Шахтьор (Донецк). "Гражданите" изглеждат като най-малко вероятният нов отбор на Кристиано, тъй като португалецът не веднъж е обявявал, че другият манчестърски отбор е неговият втори дом.

Именно Юнайтед е фаворит за подписа на Роналдо. На "Олд Трафорд" португалският национал изгради името си и никога не е крил желанието си някой ден да се завърне там.

"Червените дяволи" продадоха Кристиано на Реал за 94 милиона евро преди 3 години и сега се предполага, че сумата, за която ще могат да си го върнат ще бъде почти същата.

Водещи

Най-четени