Виктория Ребенсбург спечели последния гигантски слалом за сезона 18.03 | 15:26

Ребенсбург взе малката Световна купа в дисциплината

От Даниел Любомиров

Олимпийската шампионка Виктория Ребенсбург (Германия) спечели последния гигантски слалом за сезона в австрийския курорт Шладминг и си осигури малката Световна купа в дисциплината.

22-годишната Ребенсбург поведе след първия манш с време 1:15.29 минута и със солидно второ спускане финишира за 2:27.24 минути, с което си осигури пета победа за сезона и осма в кариерата си.

Така германката си гарантира и първото място за малката Световна купа през сезона с 650 точки.

Австрийката Ана Фенингер беше втора след първия манш и запази позицията си в крайното класиране с изоставане от 64 стотни зад Ребенсбург. Трета на 1.24 секунди се нареди Фредерика Бриньоне (Италия).

Линдзи Вон, която си осигури големия Кристален глобус за четвърти път в кариерата си, пропусна възможността да подобри рекорда за най-много точки за един сезон на австриеца Херман Майер.

Вон се нуждаеше от място в топ 12, за да прати в историята ненадминатото постижение от 2000 точки на Майер от 2000 година.

Американката обаче беше далеч от най-добрата си форма и завърши на предпоследното 24-о място с изоставане от 4.00 секунди зад победителката, информира БТА.

Така тя загуби шансове да атакува и малката Световна купа в гигантския слалом, като остана втора с 455 точки.

В крайното генерално класиране Вон завърши актив от 1980 точки, което е нов рекорд при жените.

Втора за Световната купа се нареди словенката Тина Мазе с 1402 точки, а трета е миналогодишната шампионка Мария Рийш (Германия) с 1227 точки.

Водещи

Най-четени