Вилньов: Кими Райконен стана световен шампион с късмет 12.08 | 11:00

Канадецът отправи словесна атака по адрес на финландеца, споделяйки мнение, че тогавашният му съотборник във Ферари Фелипе Маса е по-добър пилот от него

От Константин Симидчийски

Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов отправи солидна по атака по адрес на Кими Райконен, споделяйки мнение, че титлата на финландеца от 2007 е била плод на нищо по-различно от чист късмет.

Преди четири години "Айс Мен" стана световен шампион с тима на Ферари, съумявайки да навакса изоставане от 17 точки две състезания преди края на кампанията. Според Жак Вилньов обаче, съотборникът на Райконен в Скудерията Фелипе Маса е заслужавал повече короната.

"Кими спечели шампионата, защото извади късмет, не защото заслужаваше да го стори", коментира канадецът.

"По мое мнение Фелипе го заслужаваше повече. Той винаги е бил по-способен от Кими, като никога не му е било и кой знае колко трудно да го победи", добви той.

Вилньов сподели и мнение, че критиките към Фелипе Маса в последно време определено не са заслужени. Поне според канадеца, бразилецът се представя солидно за "кончетата".

"Проблемът е, че Фернандо Алонсо пристигна във Ферари, като бързо успя да натрупа мощ в отбора. На практика в момента това е отборът на Алонсо, което е и нормално с оглед на това, че той е двукратен световен шампион. Но Фелипе също е страхотен пилот. В момента той се представя силно за Ферари, като не разбирам защо хората го критикуват толкова много", коментира Вилньов.

Кими Райконен напусна Формула 1 след края на сезон 2009, предприемайки нова авантюра в Световния рали шампионат.

Водещи

Най-четени