Кими Райконен все още няма планове за догодина 19.08 | 16:38

Финландецът не пожела да коментира евентуално завръщане във Формула 1, като се изказа и против системата на подвижното задно крило

От Константин Симидчийски

Световният шампион във Формула 1 за 2007 Кими Райконен призна пред пресата във Финландия, че на този етап все още няма идея накъде ще го отведе вятърът през 2012.

"Айс Мен" напусна туровете след края на сезон 2009 и предприе ново предизвикателство в състезателната си кариера, включвайки се в Световния рали шампионат.

Смята се обаче, че Райконен не е никак сигурен в бъдещето си във WRC, където понастоящем се състезава с частен Ситроен. През лятото финландецът се пробва и в машина от американските серии NASCAR, като вече получи покана да продължи с участието си в адреналиновите гонки. Засега обаче "Айс Мен" не е убеден, че и това е най-доброто за него в бъдеще.

Интерес към Райконен съвсем естествено не липсва и от отбори във Формула 1, където финландецът все още е със статут на голямо име. През миналата година упорито се шумеше, че силен интерес към пилота проявява Рено, макар и в тази посока да не се стигна до нищо съществено.

Попитан дали завръщане във Формула 1 стои пред него на дневен ред, Кими отново не пожела да отговори еднозначно.

"Не зная. Дори и да ме попитате едно и също нещо по стотици различни начини, отговорът винаги би бил един и същ. Ако аз не зная, то бъдете сигурни, че и никой друг не знае", каза Райконен.

"Айс Мен" се изказа и против едно от нововъведенията във Формула 1 през този сезон - системата DRS, споделяйки мнение, че тя с нищо не допринася за "истински изпреварвания" на пистата.

"Това няма нищо общо с истинските изпреварвания на пистата. Всичко, което трябва да направиш, е да се приближиш близо до колата пред теб и да натиснеш бутона, като човекът пред теб няма какво да направи по въпроса", настоя Райконен.

Водещи

Най-четени