Виталий Петров се завръща във Формула 1 с отбора на Кейтъръм 17.02 | 13:28

Миналогодишният Тим Лотус не се поколеба да смени застаряващия Ярно Трули с далеч по-богатия руснак

От Даниел Любомиров

Бившият пилот на Рено Виталий Петров ще замени Ярно Трули в Кейтъръм и отново ще се състезава във Формула 1 през сезон 2012.

Новината не е неочаквана, с оглед на факта, че още след края на миналогодишната кампания се появиха спекулации, че руският пилот няма да остане без отбор след изненадващото му изхвърляне от отборния директор на Рено Ерик Булие.

"С удоволствие приветстваме Виталий в нашия отбор и сме развълнувани от бъдещата му роля, с която ще ни помогне да продължим развитието си през 2012-та година", каза отборният директор на Кейтъръм Тони Фернандес.

"Още при първата ни среща ми стана ясно, че Виталий споделя нашата визия за отбора. Като единственият руски състезател във Формула 1 той носи надеждите на цяла нация, а също така вече натрупа сериозен опит, който ще ни бъде полезен както на пистата, така и извън нея."

"Това е много вълнуващ ден за мен", коментира самият Петров. "Бих искал да благодаря на всички в Кейтъръм, че ми предоставиха шанс да участвам в отбор, който дебютира в спорта по същото време, когато го направих и аз."

"Трогнат съм, че ме избраха да представям отбора на пистата и съм сигурен, че ще помогна да стопим разликата между нас и по-големите играчи във Формула 1. Тренирах усилено през цялата зима и съм готов да се върна в бокса. Нямам търпение да се кача в новия болид на тестовете в Барселона."

"Благодаря на всички, че имах възможността две години да работя в този нов и перспективен отбор", се казва в изявлението на Ярно Трули, публикувано в официалния сайт на Кейтъръм. "От нулата изградихме екип, с който беше чест да се състезавам. Разбирам и приемам решението на директорите и искам да им пожелая късмет занапред."

Водещи

Най-четени