Волейболистите ни и още 7 българи започват участието си в Лондон днес 29.07 | 10:18

Освен "лъвовете", днес на Олимпиадата стартират още Мария Гроздева, Антоанета Бонева, Петя Неделчева, Нина Рангелова, Екатерина Аврамова, Мартин Иванов и Ралица Милева

От Мариян Найденов

Днес започва вторият ден от Олимпийските игри в Лондон, а програмата обещава да ни предложи още по-големи емоции, свързани с българските спортисти, след като вчера тенисистите ни Цветана Пиронкова и Григор Димитров завоюваха великолепни победи, а великият Йордан Йовчев направи нещо наистина уникално, класирайки се за финала на халки на рекордната за гимнастик шеста Олимпиада.

Участието си в Лондон днес започва националният ни отбор по волейбол, който е единственият представител на България в колективните спортове в Лондон. "Лъвовете" започват похода си в Лондон с откриващия мач на олимпийския волейболен турнир срещу отбора на домакините - Великобритания, а срещата започва в 11:30 часа българско време.

В британската столица днес участието си още седем български спортисти, след които две от надеждите ни за медал в лицето на Мария Гроздева и Антоанета Бонева, които ще борят за място във финала на 10 метра въздушен пистолет в турнира по спортна стрелба. Квалификациите започват от 11:00 ч. наше време, а финалът в дисциплината е от 13:45 ч.

Първата ракета на България в бадминтона Петя Неделчева също излиза за първия си мач в Лондон, а нейна съперничка е Алесия Зайцава от Беларус. Срещата е с начален час 20:30 ч.б.в. Неделчева, която е поставена под номер 15 в основаната схема на турнира, попадна в квалификационна група "О", заедно със Зайцава и представителката на Индонезия Адрианти Фирдасари, като само победителката ще продължи към осминафиналите.

Нина Рангелова и Екатерина Аврамова също започват участието си на Олимпиадата днес, като Рангелова ще се състезава в квалификациите на 400 метра свободен стил, а Аврамова - на 100 метра гръб в турнира по плувни спортове. Пресявките започват след 10:00 ч. б.в.

В британската столица днес се пуска и единственият ни джудист - Мартин Иванов, за когото това е дебют на олимпийски игри. Схватките в неговата категория - 66 кг. започват след 10:00 ч.б.в.

След невероятния успех на Йордан Йовчев в първия ден на Игрите вчера, днес в залата излиза единствената ни представителка при жените - Ралица Милева. Квалификациите в спортната гимнастика започват след 20:00 ч.б.в.

Водещи

Най-четени