Волейболните националки срещат Турция на полуфинал 11.07 | 16:02

"Лъвиците" на Драгутин Балтич ще опитат да елиминират туркините за втора поредна година в полуфиналната фаза на Европейската лига

От Краси Киров

Женският национален отбор по волейбол на България ще срещне домакините от Турция в полуфиналите на тазгодишното издание на Европейската лига.

Най-добрите четири отбора в лигата ще изиграят финален турнир в Истанбул на 15-ти и 16-ти юли, като мачът на "лъвиците" срещу туркините ще е от 19.30 часа българско време в петък. (15.07).

Другата полуфинална двойка формираха победителят в надпреварата за миналата година - Сърбия и тимът на Чехия, който бе в една предварителна група с момичетата на Драгутин Балтич.

Отборите на България и Турция се срещнаха на същия етап в лигата и миналата година, когато "лъвиците", водени от бившия селекционер Драган Нешич, се пребориха за място на финала след труден успех с 3:2 гейма.

Победителите от полуфиналните срещи се изправят един срещу друг в спор за трофея на 16-ти юли в 19:00 часа, а малкият финал, който ще определи кой ще грабне 3-тото място в турнира ще се играе в 16:30.

Водещи

Най-четени