Волейболът дава 1 милион лева за зала "Христо Ботев" 25.10 | 11:13

От федерацията плануват да бъдат изработени подвижни трибуни

От Краси Киров

Изненадващ обрат след първоначалния провал на сделката за създаването на новата национална волейболна база в зала "Христо Ботев".

След репортажа на ТV7 от преди 2 дни, договорът между федерацията и дружество "Академика" ще бъде факт.

Първоначално двете страни не успяха да стигнат до консенсус. От "Академика" бяха против федерацията да извърши ремонт срещу право на ползване, а от централата не бяха съгласни с предварително подписаните договори за зала "Христо Ботев". Арбитър на спора стана министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

"Остана доста учуден, защото се появиха информации, че Бойко Борисов не е спазил обещанието си към Българска федерация волейбол. Това не е така. Твърдо не. Всички процедури, които трябваше да бъдат направени, бяха направени, но явно в края на преговорите за федерацията нещо не е било удобно.", каза министър Нейков.

Федерацията се задължава да стартира ремонт на зала "Христо Ботев", като по думите на министъра цената на инвестицията ще бъде над 1 млн. лв. От федерацията плануват да бъдат изработени подвижни трибуни, за да може да бъдат изградени общо три волейболни игрища в рамките на залата.

Все още софийските отбори продължават да играят в своите зали, но обещанието от страна на федерацията е след влизане във владение мачовете да бъдат преместени в зала "Христо Ботев".

Водещи

Най-четени