Втора поредна грешна стъпка на Реал, изгониха двама и Моуриньо 22.03 | 00:56

Всичко се срина в 82-ата минута за "белия балет", Йозил и Рамос с червени картони

От Даниел Любомиров

Реал Мадрид изглеждаше сигурен в минималната си победа при визитата на Виляреал, но последните 10 минути на "Ел Мадригал" се оказаха кошмарни за "белия балет" и Жозе Моуриньо.

Кристиано Роналдо изведе кралския клуб напред в 61-ата минута при единствената качествена комбинация на гостите в целия мач.

Той направи двойно подаване с Месут Йозил и технично се разписа за 33-ти път в Примера дивисион през този сезон, като изостава с едно попадение от лидера при голмайсторите Лео Меси.

В 82-ата минута реферът Парадас Ромеро за първи път прикова погледите към себе си, когато отсъди дискусионен пряк свободен удар на 20-ина метра от голлинията на Икер Касияс. Маркош Сена с премерен изстрел матира националния страж на Испания и изравни по примера на Санти Касорла от Малага в предишния кръг на "Сантяго Бернабеу".

В следващата минута обаче Серхио Рамос извърши нарушение срещу Нилмар и бе декориран в жълто за втори път, а явно Месут Йозил бе репликирал съдията, защото светкавично също видя червения цвят.

Така само за 10 секунди Реал остана с деветима души на терена, след като малко преди това Жозе Моуриньо също бе изгонен от резервната скамейка на "кралския клуб".

По този начин Барселона може да ликува, защото 31-кратните шампиони на Испания правят втора поредна грешна стъпка – "белия балет" вече има 72 точки и авансът му пред каталунците е само 6 пункта.

Виляреал пък изненадващо избегна поражението и събира 28 точки в актива си, които го нареждат на 17-то място пред Расинг Сантандер, който е с 24 и мач по-малко.

Двубоят на "Ел Мадригал" не предложи особени емоции на феновете до 82-ата минута, като любопитните комбинации почти липсваха, а "жълтата подводница" опитваше да руши играта на именитите си гости и да дебне за грешки в защита.

Реал създаде по-чистите ситуации до почивката, но всички те дойдоха след изпълнение на статични положения. Като цяло "белия балет" не можеше да се похвали с контрол върху събитията на терена, както предпочита устремилия се към титлата Жозе Моуриньо.

Чаби Алонсо центрира в наказателното поле от фаул в 9-ата минута, а Пепе се извиси на далечната греда, за да засече топката с глава. Сапата обаче успя да избие кълбото с крака си и не му позволи да се озове във вратата на домакините.

В 14-ата минута пък Месут Йозил сервира топката в пеналтерията от почти същата позиция, но Серхио Рамос не нацели очертанията на рамката с глава.

Постепенно домакините се активизираха и се осмелиха да погледнат в предни позиции, като акциите им станаха опасни и Кани отправи силен изстрел от 20-ина метра, който профуча на сантиметри от вратата на Реал.

В 19-ата пък Серхио Рамос за малко не сгреши фатално, след като подари кълбото на Нилмар, който моментално стреля пред границата на пеналтерията и провокира Икер Касияс да показва висша класа под рамката си.

В 25-ата пкъ Кани направи хубав пробив по десния фланг, но центрира успоредно на голлинията точно на място, където нямаше негов съотборник. Все пак, Сена връхлетя и отправи удар, който се оказа неточен.

В последния четвърт час от първото полувреме Реал отново наложи контрол върху владението на топката, но не стигна до чисти положения пред целта. Като цяло и двата тима не действаха особено прецизно и често трябваше да спират противниковите набези с нарушения – това се отрази и на броя показани картони – общо шест.

"Белия балет" излезе след почивката малко по-съсредоточен при разиграването на топката в атака, а и като цяло играта се водеше подчертано в противниковата половина.

Въпреки по-активните действия на кралския клуб, той трудно намираше пролуки във вече доста сгъстената отбрана на Виляреал. Все пак, в 61-ата минута Кристиано Роналдо направи хубаво двойно подаване с Месут Йозил и си освободи позиция за стрелба в наказателното поле.

Португалецът обаче предпочете да финтира първо излезлия напред вратар на домакините Диего Лопес и след това да прати топката в опразнената мрежа за 0:1.

В 67-ата минута Реал можеше да удвои преднината си, когато Рамос засече с глава центриране от корнер, а Сапата първоначално блокира на близката греда. Топката обаче попадна в обсега на Сами Кедира, чийто изстрел отново бе изчистен от голлинията, а повторенията показаха, че националът на Германия е бил в засада, въпреки че тя не беше отсъдена.

В 83-ата обаче се случи немислимото и Виляреал стигна до изравняването след точен удар на Маркош Сена от фаул на около 20 метра от голлинията. Икер Касияс този път не се намеси убедително и не можа да попречи на топката да попадне в мрежата му, въпреки че тя бе пратена в неговия ъгъл.

Жозе Моуриньо пък демонстративно аплодираше съдията Парадас Ромеро, тъй като не бе съгласен с отсъждането за прекия свободен удар и бе моментално изгонен от арбитъра.

В 85-ата минута се случи нещо крайно любопитно – Рамос повали на тревата Нилмар и получи втори жълт картон, а секунди по-късно реферът реши да изгони и Йозил, поради което Реал трябваше да доиграе срещата с 9-ма души на терена.

Водещи

Най-четени