Втора поредна титла за Холандия, първи медал за Русия в Сочи 2014 09.02 | 15:38

Ирене Вюст детронира шампионката от Ванкувър в кънки бягането на 3000 метра

От Даниел Любомиров

Домакините Русия спечелиха първия си медал от Зимната Олимпиада в Сочи, и то от най-неочакваното място – овала на "Адлер Арена", където днес се проведе дисциплината 3000 метра бързо пързаляне с кънки при жените.

Олга Граф изненадващо се вреди в топ 3 на състезанието, като се пребори за последната позиция на почетната стълбица с легендарната германка Клаудия Пехщайн – 5-кратна олимпийска шампионка, останала обаче без медал от днешния ден в Сочи 2014.

Граф записа време само с 3.13 секунди по-слабо от това на новата олимпийска шампионка Ирене Вюст от Холандия, която спря хронометрите на 4:00.34 минути и донесе втори пореден златен медал на Ниската земя в кънки бягането. Припомняме, че вчера Свен Крамер се изкачи на върха в Сочи в дисциплината 5000 метра.

На втора позиция остана Мартина Сабликова, която не можа успешно да защити титлата си в дисциплината от Ванкувър 2010 и трябваше да се задоволи със сребърен медал след изоставане от 1.61 секунди.

Така Холандия вече има 2 златни медала от Сочи 2014 и по този показател се изравнява с Норвегия и САЩ във временното класиране по отличия на Зимната Олимпиада.

Водещи

Най-четени