Втори златен медал за Фуркад в Сочи 2014 13.02 | 17:57

Красимир Анев с най-доброто си представяне на Зимните Олимпийски игри

От Даниел Любомиров

Българинът Красимир Анев записа най-добрия си резултат на Зимните Олимпийски игри в Сочи 2014, след като имаше реален шанс да се вреди в топ 15 на индивидуалния старт на 20 км от програмата на биатлона.

За съжаление, Анев пропусна две мишени при третата си стрелба и към времето му бяха прибавени 2 минути, което го прати на 36-та позиция в крайното класиране. На 39-то място завърши Владимир Илиев, който направи един пропуск повече от своя съотборник, но с по-добро ски бягане успя да се вреди в топ 40.

Михаил Клечоров с две грешки завърши 68-ми, а Мирослав Кенанов записа най-доброто си класиране на Олимпиади – 75-ти с един пропуснат изстрел.

Новият олимпийски шампион в индивидуалния старт е французинът Мартен Фуркад, който преди няколко дни спечели златния медал и в преследването и вече задмина легендарния Рафаел Поаре във вечната класация на френския биатлон.

След Фуркад финишира германецът Ерик Лесер, който донесе първи медал на Бундестима от този спорт, докато бронзовият медал остана за представителя на домакините Евгени Гараничев.

Още новини за Олимпиадата в Сочи четете в Sporta.bg

Най-четени