Във ФИГ впечатлени от представянето на Силвия Митева 23.09 | 15:19

В официалния сайт на Международната федерация по художествена гимнастика (ФИГ) бяха написани чудесни думи за представянето на българката, а нейна снимка от финала на лента украси материала

От Мариян Найденов

Носителката на два медала (бронз на бухалки и лента) от Световното първенство по художествена гимнастика в Монпелие (Франция) Силвия Митева получи признание от световната централа в своя спорт. В официалния сайт на Международната федерация по художествена гимнастика (ФИГ) бяха написани чудесни думи за представянето на българката, а нейна снимка от финала на лента украси материала.

"Въпреки че излезе с неудобния първи стартов номер на бухалки Силвия Митева показа голяма увереност и стил. В зеленото си трико тя показа една ритмична композиция на драматична музика, демонстрирайки изключителна прецизност и техника. Тя получи оценка от 28.300 точки и спечели медал.

На лента Митева, която е известна с изключителната си прецизност, безупречна техника и работа с уредите, показа страхотна композиция на фона на испански китари. Тя изпълни всичките си рискови елементи и взе втория си медал за вечерта с оценка 28.300 точки", пише в материала на ФИГ.

Самата Митева пък бе повече от скромна, заявявайки, че изобщо не е очаквала да спечели медал.

"Изобщо не очаквах да спечеля медал, още повече два медала. Чувствам се страхотно. Не се притеснявам за днес. Докато не мине състезанието нищо не мога да кажа", коментира специално за БТА от Монпелие най-добрата ни гимнастичка.

Днес Световното първенство по художествена гимнастика продължава с финала в индивидуалния многобой, който ще се проведе от 17:30 до 23:30 часа българско време.

Силвия Митева е единствената представителка на България и ще играе във втория поток от 21:00 до 23:30 часа. Тя е с втори стартов номер на топка, 14-ти на бухалки, 26-ти на лента и 38-ми номер на обръч.

Водещи