Във Ферари уверени, че се движат в правилната посока 09.05 | 13:20

Спечеленото от Фернандо Алонсо място на подиума в Истанбул вдъхна кураж на всички в Маранело

От iNews.bg

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо завоюва първи подиум за Скудерия Ферари през този сезон, а прогресът, осъществен на пистата в Истанбул, вдъхна оптимизъм в лагера на "черните кончета".

Тим шефът на италианците Стефано Доменикали изрази увереност, че Ферари "се движи в правилната посока", което и обнадеждава неговия екип за още по-добро представяне в предстоящото Гран при на Испания след 13 дни.

Настоящият сезон не започна никак добре за Скудерията, които сериозно изоставаха от своите преки конкуренти по отношение на скоростта. Това и принуди Ферари да се "гмурне" в дъното на проблемите, свързани с въздушния тунел, което и забавяше прогреса на тима. За състезанието в Испания са подготвени и нови подобрения, които би трябвало да повишат още повече представянето на червените болиди.

"В Истанбул поне успяхме да видим, че се движим в правилната посока", коментира Стефано Доменикали. "Очаквам нова стъпка в тази посока, защото ако успеем да го направим, това ще означава, че сме разбрали напълно каква е ситуацията. И че работим в правилна посока".

"Това, което се опитвам да кажа на моите хора е, че не трябва да очакваме останалите да проспиват своето време. Всички други наши конкуренти ще реагират и също ще внесат подобрения в своите коли, като ни очаква един наистина оспорван сезон. Отделно от това, че Ред Бул отново разполага с най-бързите и надеждни болиди, но ще видим какво ще се случи".

"Може да се каже, че и напрежението оттук-нататък ще бъде върху техните плещи, опитвайки се да запазят това си ниво на представяне. От нас се иска да ги поставим под напрежение. А когато си под напрежение, тогава си склонен и да бъркаш", продължи шефът на Ферари.

Въпреки, че през този сезон квалификациите не играят толкова сериозна роля във Формула 1, колкото например през миналия, според Доменикали за Ферари все още е от голяма важност да подобри представянето си в съботните дни.

"Трябва запомним, че по време на всички състезания скоростта ни никога не е била твърде лоша. Навсякъде. Но когато стартираш от толкова задна позиция, не можеш да покажеш истински бързината си, опитвайки се да избягаш от трафика. Това е сериозен проблем".

Водещи