Фернандо Алонсо подписа нов договор с Ферари 19.05 | 11:24

Испанецът обвърза бъдещето си с "черните кончета" до 2016 година

От Методий Методиев

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо обвърза своето близко бъдеще с италианската "скудерия". Испанският състезател подписа нов договор с "черните кончета", който ще го задържи в кокпита на червен болид до края на сезон 2016.

Алонсо дойде във Ферари в началото на сезон 2010 след трудни две години в Рено и доста неприятен сезон в МакЛарън през 2007-а. Той остана на 4 точки от титлата Световен шампион миналата година, когато в последното състезание отстъпи трофея за сметка на Себастиян Фетел с Ред Бул. Слабият старт на сезон 2011 обаче не отказа неговите шефове да му предложат нов договор, бетонирайки го в тима за следващите 5 години.

"Много се радвам, че стигнахме до договорка", каза испанецът пред медии. "Още с идването си тук се почувствах на място и комфортно. Имам пълно доверие в хората, с които работя на базата в Маранело, както и в шефовете на тима. Именно заради това реших да удължа връзката си с Ферари- отборът, в който искам някой ден да приключа състезателната си кариера".

Президентът на Ферари Лука ди Мондеземоло също остана доволен от новия договор на двукратния световен шампион. "Много съм щастлив че удължихме договора си с пилот, който винаги е показвал хъс и желание за победа", каза той. "Фернандо има необходимите качества, както от техническа, така и от лична гледна точка, да играе водеща роля в новата история на Ферари. Надявам се той да може да я обогати съвсем скоро".

Водещи

Най-четени