Галиани потвърди: Милан не се отказва от Тевес 14.12 | 13:48

Италианският шампион ще продължи с офанзивата си към Карлос Тевес, въпреки че Манчестър Сити отхвърли първата оферта на "росонерите"

От Мариян Найденов

Италианският шампион Милан ще продължи с офанзивата си към Карлос Тевес, въпреки че Манчестър Сити отхвърли първата оферта на "росонерите". Това потвърди лично вицепрезидентът на клуба Адриано Галиани, който движи трансферните операции на тима.

Милан е предпочитана дестинация за скандалния аржентинец, който дори вече се разбра с италианците относно своите лични условия. Основният проблем обаче идва от това, че Милан иска да привлече Тевес под наем до лятото, а след това евентуално да преговаря за неговото закупуване. Нещо, което контрастира с желанието на Манчестър Сити за възможно най-бърза продажба на нападателя. В последните дни интерес към Тевес прояви и френският Пари Сен Жермен, което още повече усложни ситуацията.

"Зная, че тази сутрин е имало среща между агента на състезателя и Манчестър Сити, но не съм наясно с изхода й", коментира Галиани пред италианската преса. "Ще чакаме за Тевес до последния час на зимния трансферен прозорец. Освен, ако някой друг клуб не го привлече преди това".

"Тевес е нашият първи избор за ново попълнение, като знаете каква е нашата позиция. Както и каква е позицията на Манчестър Сити, и на самия футболист. Всички сме наясно, че Тевес иска да се присъедини към Милан. За момента просто се надяваме, че той няма да се договори с някой друг. Разполагаме с време до 18:59 на 31 януари, за да финализираме тази сделка", добави Адриано Галиани.

Попитан, дали евентуално пристигане на Тевес може да доведе до раздяла с Алешандре Пато, който изпитва сериозни проблеми през този сезон, Галиани бе категоричен в отговора си.

"Няма шанс Пато да напусне. Ако Тевес подпише с нас, то това ще бъде заради проблемите на Антонио Касано. Пато, Робиньо и Златан Ибрахимович не могат да бъдат пипнати", отбеляза гологлавият бос.

Водещи

Най-четени