Георги Миланов е първият българин с титла в Русия! 15.05 | 19:49

Националът стана шампион с ЦСКА (Москва)

От Иво Вецев

Георги Миланов ще празнува тази вечер, след като българският национал стана първият роден футболист, който става шампион в Премиер лигата на Русия.

Това стана официално днес, след като неговият ЦСКА (Москва) се добра до изключително важна победа с 1:0 над столичния съперник Локомотив, с което "армейците" станаха абсолютно недостижими на върха в класирането.

Шампионският гол беше дело на Зоран Тошич в началото на второто полувреме, когато бившият ас на Манчестър Юнайтед проби в наказателното поле и буквално разстреля Гилерме с мощен удар с левия крак.

За съжаление, Миланов нямаше как да вземе участие в срещата, след като отсъстваше заради наказание за натрупани жълти картони, но изгледа мача от трибуните.

Националът, който ще играе срещу Канада в контролата на България през този месец, е първият българин, станал шампион в Русия, а в първенството записа 22 мача, превръщайки се в титуляр още в края на миналия полусезон.

ЦСКА завършва с 64 точки - точка повече от Зенит, който победи днес Кубан на Ивелин Попов и Станислав Манолев с 4:1. По този начин ЦСКА успява и да защити титлата си от миналия сезон. За "армейците" това е общо 12-а шампионска титла на Русия и четвърта за последните десет години.

Водещи

Най-четени