Германия и Франция не впечатлиха в контролите 02.06 | 00:03

"Петлите" се издъниха срещу Парагвай, Бундестимът уязвим срещу Камерун

От Даниел Любомиров

Франция пропусна да подгрее допълнително феновете си за предстоящото Световно първенство по футбол 2014 в Бразилия и стигна само до равенство 1:1 с Парагвай в приятелския мач на стадион "Алианц Ривиера" в Ница.

Франция имаше повече положения в срещата, но нападателите разочароваха, като се наложи резервата Антоан Гризман от Реал Сосиедад да бележи, за да изведе напред домакините. Той замени Лоик Реми в 64-ата минута, а 20 по-късно получи подаване от Лоран Кошчелни и реализира единствения гол в мача за "петлите" – 1:0.

В 89-ата минута обаче злополучен опит за изкуствена засада при защита от статично положение коства победата на домакините. След центриране на Хорхе Рохас от фаул Виктор Касерес бе оставен непокрит в наказателното поле и без особени трудности прати топката в мрежата за крайното 2:1.

Германия и Камерун загряха за Световното първенство по футбол 2014 в Бразилия с атрактивна контрола на стадион "Борусия Парк" в Мьонхенгладбах пред 48 хиляди зрители, завършила наравно 2:2.

Капитанът на "Неукротимите лъвове" Самуел Ето'о откри резултата в 60-ата минута и отново отпразнува попадението си, имитирайки коцукащ старец край флагчето за изпълнение на корнер.

В 67-ата Томас Мюлер с глава изравни, а от положение на засада Лукаш Подолски асистира за Андре Шюрле в 71-ата минута, който осъществи обрата – 2:1. Крайното 2:2 фиксира съотборникът на Тодор Неделев в Майнц – Жан-Ерик Максим Чупо-Мотинг в 79-ата минута.

Видео и повече подробности от мачовете вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени