Гласуват стадионът в Ловеч занапред да се казва "Ферарио Спасов" 15.11 | 09:06

В личния си живот той беше олицетворение на скромност и честност, отдаден на семейството и приятелите си. Именно затова гражданите на Ловеч го ценяха и обичаха

От iNews.bg

Градският стадион в Ловеч може да бъде прекръстен на името на Ферарио Спасов, който загина трагично в катастрофа в събота. Феро бе отнесен около Шереметя от бял спортен мерцедес, който се движел със 150 км в час, пише "Тема спорт".

"Постъпило е предложение, в което жителите на град Ловеч можем да поискаме от Общинския съвет и от кмета на Община Ловеч г-н Страцимир Петков стадионът да носи името на Ферарио Спасов", написаха от официалната фенстраница на ловчанлии "Литекс - Фен Страница". Очаква се в най-скоро време предложението да бъде внесено официално и гласувано на първото заседание на новата местна власт. Като футболист Феро записва 350 мача за Осъм Ловеч в два периода (1979-83 и 1986-93). После е старши треньор на тима, с който става шампион през 1999 г. и печели купата през 2001. Ръководи и Академията на Литекс.

Близките благодарят на всички, които с искрени слова предизвикаха вълна от състрадание и съпричастност. "Това ни помогна да преодолеем най-тежките мигове от сполетялата ни трагедия. Нашият баща, съпруг и дядо ценеше семейното спокойствие и времето, прекарано скромно, далеч от светлината на прожекторите. Най-съкровеното ни желание е да се разделим точно по този начин с него. Благодарим за разбирането!", казват от семейството на Ферарио Спасов.

"В личния си живот той беше олицетворение на скромност и честност, отдаден на семейството и приятелите си. Именно затова гражданите на Ловеч го ценяха и обичаха. Той беше изключителна личност и силен характер. Искрено вярвам, че неговият пример и уроците му ще останат в паметта и сърцата на всеки, който е бил свидетел на пътя му", казва кметът Страцимир Петков. Вчера в Ловеч бе ден на траур.

Обвиняемият за катастрофата с Ферарио Спасов Начо Панталеев може да получи от 3 до 8 години затвор, каза окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Водещи