Годината на Григор Димитров 30.12 | 11:10

Много неща се случиха за първи път на Гришо през 2013

От Мариян Найденов

Както и през миналата година, и през тази за Григор Димитров няма почивка покрай коледните и новогодишнигте празници. Най-добрият български тенисист се готвеше усилено за началото на новия сезон в САЩ, а вече е в Австралия за първия си турнир в Бризбейн, на който започва участието си още днес. Следващата му спирка е демонстративната надпревара в Куйонг, а след това Australian Open.

Равносметката сочи, че 2013-а е най-силната година в досегашната кариера на Димитров. Най-добрият български тенисист изпрати най-силния си сезон, в който спечели първата си титла при професионалистите и игра финал срещу Анди Мъри в Бризбейн. 

22-годишният хасковлия завърши годината на 23-о място в ранглистата на ATP (и за първи път в кариерата си в топ 100 на двойки - под №68 - б.а.), а през годината достигна и до №22.

Успехите на Гришо освен чисто спортни, му донесоха и сериозни финансови дивиденти - той удвои спечелените пари от наградни фондове до 2 млн. долара и записа 37 победи в 60 мача, в това число срещу действащ №1 в света.

Sporta.bg ви припомня най-паметните моменти на Григор Димитров през 2013 година и му пожелава през новата 2014-а да постигне следващата си цел, а именно победа в турнир от Големия шлем.

Водещи

Най-четени