Големите трансфери в Англия станаха факт в последния ден 01.02 | 07:38

Фернандо Торес облече фланелката на Челси, а Анди Керъл ще го замести в Ливърпул

От Краси Киров

Последният ден от трансферния прозорец предложи много емоции на феновете на футбола в Англия. През целия ден имаше слухове за голямо раздвижване по оста Ливърпул – Челси. Главният герой в тази сага бе Фернандо Торес, който в последните часове премина медицински прегледи в Лондон и малко след това подписа официален договор с Челси.

"Ел Ниньо" парафира контракт за срок от пет години и половина с клуба от "Стамфорд Бридж", който се превръща и в негов трети отбор в кариерата му до този момент.

Сумата по трансфера засега не е обявена публично, но най-вероятно става въпрос за внушителните 50 милиона паунда. Това е рекорден трансфер за английския пазар, като преди това най-скъпо струващия футболист на Албиона бе Робиньо, който премина за 32,5 милиона паунда от Реал Мадрид в Манчестър Сити.

Този сезон тима на Челси стартира по перфектен начин, но след слабите резултати в последните два месеца собственика Роман Абрамович е решил да направи някои покупки.

Също вчера "сините" от Лондон финализираха още един трансфер. В тима пристигна бразилския защитник Давид Луис, който ще облече фланелката на Челси срещу сума от 21 милиона паунда.

Другата гореща точка в последния трансферен ден бе Ливърпул. По време на продажбата на Торес в тима водеха преговори с нападателя на Нюкясъл Андрю Керъл, който бе привлечен срещу сумата от 35 милиона паунда, което е рекорд за "мърсисайдци".

По-рано през деня от Ливърпул обявиха и трансфера на уругваеца Луис Суарес, който идва от Аякс срещу скормните 22,7 милиона паунда.

Водещи

Най-четени