Фернандо Торес: Романтиката във футбола е мъртва 05.02 | 11:28

Никога не съм целувал емблемата на Ливърпул - аз съм просто професионалист

От iNews.bg

Бившият играч на Атлетико Мадрид и Ливърпул направи интересно изказване преди предстоящия сблъсък между новия му клуб Челси и отбора, на който се смяташе, че симпатизира отдавна – Ливърпул.

Двата тима излизат един срещу друг утре в двубой от 26-ия кръг на Висшата лига, като се очаква Торес да дебютира за "сините" именно срещу своите бивши съотборници.

Испанецът, който дойде в Англия от Атлетико Мадрид през 2007-а година, минаваше за един от любимците на "Анфийлд", но шокира всички с желанието си да напусна клуба, а впоследствие осъществени трансфер в друг голям тим от Висшата лига – Челси. Според Торес обаче, на този факт не трябва да се обръща прекалено голямо внимание.

Все пак Фернандо Торес обяви, че няма да се радва, ако отбележи гол срещу бившия си тим, но за него да носи фланелката на Челси или Ливърпул е въпрос на професионализъм, а единственият тим, който остава в сърцето му е родния Атлетико Мадрид.

"Никога не съм целувал емблемата на Ливърпул. Не, никога. Не съм го правил дори в Атлетико, въпреки че обичам този клуб", обясни Торес.

"Виждали сме много играчи да правят това когато преминат в даден клуб, но за мен романтиката във футбола е мъртва. Нещата просто стоят по различен начин в днешни дни – футболистите идват и си отиват. Когато подпишеш с някой отбор ти просто искаш да даваш най-доброто от себе си за него и да се развиваш максимално добре в личен план. Това е всичко", продължи испанецът.

"Някои футболисти обичат да целуват емблемата – няма проблем, нека го правят. Аз обичам единствено да вкарвам голове и да помагам на тима да да изпълнява целите си – да печели мачове, турнири и купи. Роден съм в Мадрид и като дете не съм бил фен на Челси или Ливърпул, фен съм единствено на Атлетико Мадрид. Ако трябва все пак да целувам някоя емблема, това може да бъде единствено тази на Атлетико", довери Торес.

В неделя на "Стамфорд Бридж" със сигурност предстои интересно посрещане на Торес от страна както на гостуващите привърженици, така и на бившите му съотборници. В интернет дори тръгнаха залози кой от футболистите на "червените" първи ще го фаулира. Нападателят обаче довери, че капитанът на Ливърпул Стивън Джерард му е пожелал успех в новия клуб и не очаква да има проблеми.

"Стивън беше един от първите хора, които ми се обадиха. Той ми каза, че ще ме подкрепи независимо какво решение ще взема. Той също е бил в подобна ситуацията, а освен това ми е приятел от първия ден, в който дойдох в Англия", увери Фернандо Торес.

Двубоят между двата тима е в неделя от 18:00 българско време. Челси е на четвърта позиция във временното класиране с актив от 44 точки, докато Ливърпул е седми с 35 пункта.

Водещи

Най-четени