Грег Попович: Тим Дънкан ще бъде готов за началото на плейофите 24.03 | 17:18

По първоначални данни се очаква звездата на Сан Антонио да бъде извън игрището за около две седмици

От Мариян Найденов

Треньорът на Сан Антонио Спърс Грег Попович заяви пред американските медии, че се надява звездата на тима Тим Дънкан да се върне в игра за старта на плейофите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Двукратният MVP на сезона в НБА се контузи при победата на "шпорите" над тима на Голдън Стейт преди 2 дни и няма да пътува с тима за трите поредни гостувания, които започват в Денвър тази нощ.

От отбора не са излезли с официално становище за това, кога очакват центърът да се върна в игра, но според Попович той ще бъде готов за игра за плейофите. След като бе направен ядрено-магнитен резонанс на глезена на Дънкан, където е контузията му, лекарите не са установили някакви скъсвания или структурни нарушения.

По първоначални данни се очаква той да бъде извън игрището за около две седмици. "След няколко дни, когато той поднови тренировки и може да се завърне в нормален ритъм, ще можем да говорим по-конкретно", заяви Попович.

"Тим може да отсъства за 4-5 мача, но нищо не е сигурно", каза още треньорът на Сан Антонио. Вместо да пътува с тима за Денвър днес, Дънкан е останал у тях с хирургически ботуш, който да придържа глезена му.

Най-четени