Григор Димитров: Горд съм, че играя за България 31.12 | 14:32

Гришо даде интервю за сайта на ATP, в което говори за целите си през 2013 г.

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа новия сезон, след като на 30 декември, заедно с японския си партньор Кеи Нишикори, се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира в Бризбейн (Австралия) след победа над Денис Истомин и Михаил Елгин.

След мача Гришо даде интервю за сайта на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР), в което говори за представянето си през изминалата 2012 г., впечатленията си от новите си треньори в шведската академия "Good To Great".

Разбира се стана въпрос и за невероятното отиграване на българина срещу Виктор Троицки на турнира в Базел, което му спечели наградата за най-красив удар на годината на ATP.

Сега сме в Бризбейн за старта на новия сезон 2013, а ти завърши 2012-а на рекордното в кариерата си 48-о място в световната ранглиста. Какво ще кажеш за 2012-а година и какви са надеждите ти през новата 2013-а?

– Мисля, че 2012-а беше добра година за мен като цяло. Дълго време нямах контузии и постигнах доста добри резултати. Успях да достигна до три поредни полуфинала - това бе голяма стъпка напред за мен. Разбира се, главната ми цел през 2013-а ще бъде просто да стана още по-добър, да изиграя по-голям брой мачове и да се представям по-добре в турнирите.

Ти си първият българин, достигал до топ 50. Какво е чувството да продължаваш да подобряваш националните рекорди на България?

– Мисля, че това е страхотно. В България има само няколко спорта, в които постигаме добри резултати на световно ниво, и смятам, че тенисът започва да се превръща в един от тях и хората започнаха да вярват повече е спортистите. Горд съм, че играя за България и това ще си остане така и за в бъдеще.

Цялото интервю на Гришо, както и оригиналът с видео може да видите при колегите от Sporta.bg.

Водещи

Най-четени