Григор Димитров: Не ме сравнявайте с Федерер, аз съм си аз 03.01 | 11:42

Гришо за целите си през 2013-а, хобитата си извън корта и сравненията с Федерер

От Мариян Найденов

Днес Григор Димитров остана непобеден на силния турнир в Бризбейн, постигайки победи номер 3 и 4 в надпреварата. Първо Гришо надделя над номер 13 в света Милош Раонич (Канада), за да се класира за 1/4-финалите на сингъл.

Малко след това 21-годишния хасковлия повтори упражнението и на двойки, след като заедно с японския си партньор Кеи Нишикори надиграха с 7-6(2), 7-5 представителите на домакините Джон Пиърс и Джон-Патрик Смит.

Григор Димитров, за когото това е дебютно участие в Бризбейн, даде обширно интервю за официалния сайт на турнира, в което говори за целите си през 2013-а, сравненията с Роджър Федерер, как се подготвя преди мач и какво обича да прави в свободното си време.

В сайта на турнира в Бризбейн припомнят за успехите на българина при юношите, сред които двете титли на турнири от Големия Шлем, както и постиженията му при професионалистите през миналата година като дебюта в топ 50 и първата победа на представител на първата десетка.

"Все още не съм достигнал до връхната точка в кариерата си, към която се стремя", споделя Григор Димитров.

Организаторите на надпреварата посочват още, че българинът е тенисист, който си струва да бъде наблюдаван на корта и извън него през 2013-а година.

- Какви са хобитата ти извън тениса?

- Аз съм човек, който обича да импровизира и в свободното си време правя каквото чувствам, че ми харесва. Разбира се, това не включва някои неща, от които се въздържам по обясними причини.

- Кой е любимият ти турнир от Големия Шлем?

- Трябва да призная, че харесвам много Австралия, но отговорът ми е "Уимбълдън".

- Какво обичаш да правиш преди мач?

- Обичам да се подготвя като загрея добре, което е най-важното, слушам малко музика и се опитвам да се настроя за мача по-най-добрия начин.

- Суеверен ли си?

- Винаги. Имам навика да използвам един и същи душ в съблекалнята и преди мач се опитвам да правя същите неща като предишния ден и други подобни неща...

 

Цялото интервю на Григор Димитров може да видите при колегите от Sporta.bg.

Водещи

Най-четени