Григор Димитров вече е №19 в света 27.01 | 10:00

Цветана Пиронкова близо до завръщане в топ 50

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи своя дебют в топ 20 на световната ранглиста, след като от ATP публикуваха класацията си след приключването на Australian Open.

В Мелбърн Гришо записа исторически четвъртфинал за родния мъжки тенис, благодарение на което вече е и сред 20-те най-добри тенисисти в света. През тази седмица Димитров се изкачва с три места и вече е под №19 в класацията на ATP.

Така българският талант вече постигна две от целите си през този сезон, а именно достигане до втората седмица на турнирите от Големия шлем и влизане в топ 20. Той стори това още преди да е изминал месец януари, а следващата крачка е дебют в топ 10.

Следващият турнир, на който Григор ще участва, е започващата на 3 февруари надпреварата от категорията ATP 250 в хърватската столица Загреб. Там Димитров ще бъде сред първите четирима поставени и ще започне участието си направо от втория кръг.

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова също бележи прогрес - с четири позиции и вече е под номер 53 в света, като пловдивчанката е много близо до завръщане в топ 50.

Това може да се случи още на турнира в Доха, който започва на 10 февруари, а Цвети ще стартира от квалификациите. Преди това Пиронкова ще помогне на отбора ни за Фед Къп в мача с Беларус.

Водещи

Най-четени