Григор Димитров дебютира с победа на двойки в турнир от Големия шлем 25.06 | 16:10

Гришо и руският му партньор Дмитрий Турсунов се наложиха с 6:3, 6:4 над италианския дует Флавио Чипола и Паоло Лоренци

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и руският му партньор Дмитрий Турсунов започнаха с победа участието си в турнира на двойки на Уимбълдън. Те се наложиха с 6:3, 6:4 над италианския дует Флавио Чипола и Паоло Лоренци за 1 час и 34 минути игра.

Димитров и Турсунов постигнаха по един пробив във всеки сет и това бе достатъчно за успеха. Ключовият момент в първата част бе при резултат 4:3, когато Гришо и Турсунов пропуснаха четири възможности за пробив, но се възползваха от петата, след което нямаха проблеми за затворят сета с 6:3.

Вторият сет се разви като първия – Димитров и Турсунов пробиха подаването на съперниците си и после затвориха сета с 6:4, а с това и мача.

Следващите съперници на българо-руския тандем ще бъдат представителите на домакините Колин Флеминг и Рос Хътчисън. Британците вече познават вкуса на загубата от Гришо, тъй като преди десетина дни българинът и Андреас Сепи (Италия) ги победиха със 7:5, 7:6(5) на полуфиналите в Ийстбърн.

Благодарение на днешния си успех Гришо, за когото това бе дебют на двойки в турнир от Големия шлем, спечели 90 точки за ранглистата на двойки и 9 000 лири от наградния фонд.

Водещи

Най-четени