Григор Димитров мечтае за двубой с Роджър Федерер 24.06 | 14:21

Българският тенисист заяви, че е несериозно да го сравняват с Федерер, въпреки че се ласкае от сравненията

От Краси Киров

След мача от втория кръг на Уимбълдън между Григор Димитров и Жо-Вилфред Цонга целия свят започна да говори със суперлативи за младият българин.

В елитното американско издание The Wall Street Journal 20 годишният талант е похвален за неговата невероятна игра срещу френският номер 12 в света, както и за добрия му мач срещу Седрик Щебе в първия кръг на турнира. Гришо за пореден път е сравнен с играещата легенда Роджър Федерер, нещо което няма как да не ласкае хасковлията.

"Прекрасно е да те сравняват с играч като Федерер, просто не мога да се нарадвам на това, но сравненията няма как да спечелят мачовете ми. Пък и е доста несериозно да се опитваме да сравняваме най-добрия играч в историята с някой, който се намира на 64-то място в ранглистата", споделя Гришо.

Американското издание не спестява и критиките си за българина, но ги преписва на неговата млада възраст, както и на факта, че той все още няма достатъчно опит в големите турнири.

След края на мача си срещу Цонга хасковлията е обяснил защо не е успял да победи номер 12 в света, но споделя своята надежда за успехи в бъдеще, както и за своята най-голяма мечта в момента - да играе срещу Федерер.

"За да си топ играч трябва да играеш постоянно на най-високо ниво, нещо което аз все още не мога да постигна. Но независимо от това се опитвам всячески да се развивам, защото дори и статистиката да е против теб, пак трябва да се опитва. В момента мечтая да играя срещу Федерер преди той да прекрати кариерата си. Лично аз му желая да остане още много години в тениса, защото без него няма да е същото", сподели Гришо.

Водещи

Най-четени