Григор Димитров започва в Индиън Уелс в събота рано сутринта 08.03 | 09:22

Българинът стартира първо на двойки, а мачът му се очаква да започне не по-рано от 05:00 часа сутринта българско време

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ) първо в надпреварата на двойки. Там той, заедно с партньора си Фредерик Нилсен, ще се изправи срещу шестите поставени - Айсам-ул-Хак Куреши (Пакистан) и Жан-Жулиен Роже (Холандия).

По програма двубоят между двата дуета е шести последен на корт №2 и се очаква да започне не по-рано от 05:00 часа сутринта българско време, а задачата на Димитров и Нилсен не изглежда никак лека, защото за разлика от българина Куреши и Роже са специалисти на двойки и през миналата година са спечелили 2 титли от турнири на ATP.

Ако Гришо и датският му партньор успеят да преодолеят съпротивата на пакистано-холандските си съперници, ще си осигурят 17 000 долара от наградния фонд и 90 точки за ранглистата на двойки, а техните следващи опоненти ще бъдат победителите от мача Хуан Монако/Орасио Себайос - Иван Додиг/Марсело Мело.

На сингъл, 21-годишният хасковлия, който за първи път в историята на родния тенис ще бъде поставен на турнир под егидата на ATP (№31) почива в първия кръг и започва участието си директно от втория, където него съперник ще бъде победителят от двубоя между най-големия руския талант Андрей Кузнецов и австралийския квалификант Матю Ебдън.

Кой от двамата ще се изправи по пътя на Григор от мач със световния номер 1 Новак Джокович (защото именно срещу сърбина ще играе победителят - б.а.), ще стане ясно тази вечер. Мачът на Кузнецов и Ебдън е първа на корт №6 и започва от 21:00 часа българско време.

Водещи

Най-четени