Григор Димитров започва в Сидни утре, мачът му е на ТВ корт 07.01 | 16:15

Срещата между Гришо и италианеца Фабио Фонини е четвърта на корт "Grandstand", като се очаква да започне около 07:00 - 08:00 часа българско време

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на турнира в Сидни във вторник (8 януари), а първият му съперник ще бъде италианецът Фабио Фонини.

Срещата между Димитров и Фонини е четвърта на корт "Grandstand", като се очаква да започне около 07:00 - 08:00 часа българско време. Хубавата новина за родните фенове на тениса е, че мачът на Гришо е на телевизионен корт и ще може да се наблюдава на живо в интернет.

Досега двамата тенисисти никога не са се срещали и това ще бъде първи двубой помежду им.

Григор Димитров, който очарова света с представянето си в Бризбейн, където достигна до първия си ATP финал (загубен от световния номер 3 Анди Мъри), е фаворит на букмейкърите не само за мача с Фонини, но и за спечелване на турнира, като световните заложни къщи му дават коефициент 5.00.

За сравнение - водачът в схемата Джон Иснър (САЩ) е с коефициент 6.00, докато с по 9.00 са оценени Жил Симон (Франция), Кевин Андерсън (ЮАР) и любимецът на домакините Бърнард Томич, за когото се смята, че заедно с Милош Раонич (Канада) ще бъдат следващите тенисисти, пробили в топ 10.

При евентуална победа над Фабио Фонини, Гришо ще заработи 7 550 щатски долара от наградния фонд и 20 точки за ранглистата на АТР, а негов следващ съперник ще бъде поставеният под номер 8 в основната схема на турнира Марсел Гранойерс (Испания).

Водещи

Най-четени