Григор Димитров започва срещу номер 29 в Базел 21.10 | 10:25

Гришо може да срещне Роджър Федерер на 1/2 финалите

От Даниел Любомиров

Ракета номер 1 на България Григор Димитров има възможност да се изправи срещу иконата Роджър Федерер на турнира в Базел, който започва следващата седмица. Това евентуално би могло да се случи чак на полуфиналите в турнира, но за целта хасковлията трябва да надскочи себе си и да постигне три победи.

Първото препятствие пред Гришо е Виктор Троицки (Сърбия), който е номер 29 в световната ранглиста и със сигурност ще се окаже неудобен съперник за източния си балкански съсед.

На силния турнир в Базел Димитров попадна в основната схема и при положение, че се справи със сънародника на Новак Джокович, то във втория кръг ще играе с Жулиен Бенето - французинът започва срещу неизвестен още квалификант, така че почти сигурно ще продължи напред.

Както стана вече ясно, Григор е в горната половина на схемата, където се намира и Роджър Федерер, който пък ще търси шестата си победа в своя домашен турнир. Швейцарският магьосник на корта започва срещу французина Жереми Шарди.

Федерер ще се изправни с легендарния Пол Макенроу, ако спечели шеста титла от турнира в Базел - тогава швейцарецът ще има 77 трофея на АТР ниво, точно както Макенроу, който в момента е 3-ти във вечното подреждане по този показател. Първи, естествено, е Джими Конърс (109), а втори - Иван Лендъл (94).

Наградният фонд на турнира в Базел е 1 934 000 евро, а победителят прибира 500 точки за световната ранглиста. Мачовете започват в понеделник.

Водещи

Най-четени