Григор Димитров пропуска турнира в Стокхолм заради контузия 11.10 | 09:27

Засега не се знае естеството на контузията и колко време ще е нужно на 21-годишния хасковлия, за да се възстанови

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отказал от участие на турнира в шведската столица Стокхолм. Гришо е мотивирал отказа си с контузия, която е получил, съобщи директорът на турнира Томас Йохансон.

Засега не се знае естеството на контузията и колко време ще е нужно на 21-годишния хасковлия, за да се възстанови.

До края на сезона Григор беше заявил участие на турнира в Базел, който започва на 22 октомври, а след това и на Мастърса в Париж, в които той ще започне от квалификациите. Засега обаче не е ясно, дали българският тенисист ще играе в тези турнири.

Новините не са приятни за Григор Димитров, защото заради отсъствието си той със сигурност ще загуби и ценни точки за световната ранглиста. През миналия сезон той стигна до четвъртфиналите в Стокхолм, което означава, че сега няма да може да защити спечелените тогава 45 точки и това ще доведе до спад в класирането му.

В края на сезона Гришо не може да се похвали с кой знае какви резултати, въпреки че като цяло 2012-та бе доста успешна за него, след като три пъти достигна до полуфиналите в турнири под егидата на ATP и продължи да чупи рекорди в българския мъжки тенис.

Вчера пък Гришо за първи път излезе срещу бившия номер 1 и настоящ номер 2 в света Новак Джокович. Това се случи във втория кръг на Мастърса в Шанхай, където българинът попадна в основната схема, а в първия кръг победи испанеца Пабло Андухар. Григор се представи достойно, но все пак стана ясно, че на този етап победа над Ноле е трудно постижима. Сърбинът даде само 5 гейма на Димитров (6:2, 6:2) за по-малко от час игра.

Водещи

Най-четени