Григор Димитров изненадващо отказа участие в Базел 19.10 | 16:51

Гришо трябваше да се изправи срещу Радек Щепанек, но по неизвестни причини няма да играе

От Даниел Любомиров

Григор Димитров изненадващо е отказал участие от турнира от сериите АТР в швейцарския град Базел, научи Sporta.bg

Гришо беше поставен под номер 8 в схемата на надпреварата с награден фонд 1.99 милиона евро и трябваше да се срещне с чешкия ветеран Радек Щепанек.

Оказва се обаче, че в последния момент българинът, който е 28-ми в световната ранглиста, е решил да отклони поканата на организаторите.

Заради късния отказ на Димитров обаче няма да има време да бъде насрочен друг съперник за Щепанек и той най-вероятно ще продължи директно към втория кръг.

Новината все още не е потвърдена от официалния сайт на турнира в Базел, но вече няколко специализирани тенис издания я съобщиха.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу чешкия ветеран Радек Щепанек на турнира в зала в швейцарския град Базел с награден фонд 1,99 милиона евро.

При успех на старта хасковлията щеше да срещне във втория кръг победителя от двубоя между Александър Долгополов (Украйна) и Кени дьо Шепер (Франция).

Така 185-сантиметровият чех, който има пет титли поединично и 17 на двойки в кариерата си, ще продължи да няма двубой срещу Гришо.

Водещи

Най-четени