Григор Димитров на крачка от финал на двойки в Шербург (Франция) 03.03 | 16:44

Гришо и руският му партньор Константин Кравчук се класираха за полуфиналите след победа със 7:6(5), 6:4 над двойката Крис Ийтън (Великобритания)/ Франк Мозер (Германия)

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на двойки на тенис турнира от сериите "Чалънджър" в Шербург (Франция), с награден фонд 42 500 евро. Гришо и руският му партньор Константин Кравчук надделяха със 7:6(5), 6:4 над двойката Крис Ийтън (Великобритания)/ Франк Мозер (Германия)  след 1 час и 22 минути игра.

За място на финала Димитроя и Кравчук ще спорят с представителите на домакините Пиер-Юго Ербер и Николас Рьонаван, които на четвъртфиналите отстраниха поставените под №2 британци Делгадо/Марей.

Мачът ще се играе в събота, а в петък е срещата на Григор Димитров от четвъртфиналите на сингъл със 148-ия в ранглистата на ATP швейцарец Стефан Боли.

Това ще бъде трети финал на двойки за 19-годишния хасковлия, като досега в кариерата си Гришо има една спечелена титла - на чалънджъра в Търнава (Чехия).

 

Водещи