Диа Евтимова среща Мартина Гледачева на четвъртфинал в Анталия 03.03 | 20:22

Десислава Младенова не успя да последва сънародничките си на четвъртфиналите в Анталия, след като претърпя поражение с 4:6, 7:5, 4:6 от поставената под №3 румънка Диана Еначе

От Мариян Найденов

Българските тенисистки Диа Евтимова и Мартина Гледачева ще се изправят една срещу друга в мач от четвъртфиналите на турнира в Анталия (Турция), с награден фонд 10 000 долара.

Евтимова, която с поставена под номер 1 в основната схема на надпреварата, на осминафиналите отстрани рускинята Евгения Пашкова след категорична победа в два сета – 6:2, 6:2.

Гледачева пък се справи с представителката на Швеция Анна Бражникова, постигайки обрат, след като загуби първия сет с 6:2, но след това успя да пречупи съпротивата на съперничката си след 6:2 и 6:4.

Това ще бъде втори мач между двете българки, като първия път Гледачева се наложи над Диа (6:4, 6:3) в квалификациите на турнир в Италия през 2008 година.

Друга българска тенисистка Десислава Младенова не успя да последва сънародничките си на четвъртфиналите в Анталия, след като претърпя поражение с 4:6, 7:5, 4:6 от поставената под номер 3 румънка Диана Еначе.

Младата българска надежда Виктория Томова пък се класира за полуфиналите на турнира по тенис за девойки в Монтевидео (Уругвай). Томова, която е поставена под номер 5 в основната схема на надпреварата, се наложи над Хейни Салонен (Финландия) с 6:1, 6:0 на четвъртфиналите. Съперничка на Вики за място на финала в Монтевидео ще бъде Алехандра Киснерос от Мексико.

Водещи

Най-четени