Григор Димитров постигна ново изкачване в световната ранглиста 12.08 | 11:59

Въпреки че отпадна в третия кръг на Мастърс турнира в Монреал, Димитров продължава да поддържа стабилен резултат с актив от 3690 точки.

От iNews.bg

Григор Димитров, най-добрият български тенисист, постигна ново изкачване в световната ранглиста на АТП, заемайки деветото място.

Въпреки че отпадна в третия кръг на Мастърс турнира в Монреал, Димитров продължава да поддържа стабилен резултат с актив от 3690 точки.

На върха на ранглистата остава Яник Синер от Италия с 8770 точки, следван от Новак Джокович, олимпийския шампион от Париж 2024, който е втори с 8460 точки. На трето място се нарежда испанският тенисист Карлос Алкарас, който има 7950 точки и е двукратен шампион от "Уимбълдън" и олимпийски вицешампион в Париж.

В топ 10 на ранглистата има няколко значими имена, включително Александър Зверев от Германия и Даниил Медведев от Русия. Григор Димитров, макар и да е отпаднал от последния турнир, успя да се изкачи с една позиция и да се върне в челната десетка, което подчертава неговата постоянна форма и успехи на корта.

Освен Григор Димитров, в световната ранглиста присъстват и други български тенисисти, като Адриан Андреев, Димитър Кузманов и Пьотр Нестеров, макар и на по-задни позиции.

В категорията на двойките, Марсел Гранойерс от Испания и Орасио Себайос от Аржентина заемат първото място с еднакъв брой точки, докато българинът Александър Донски също е сред класираните, макар и на по-задна позиция.

Водещи

Най-четени