Григор Димитров с благоприятен жребий в Ийстбърн 11.06 | 15:40

Съперник на българина в първи кръг ще бъде намиращият се на 300-о място в света Даниел Евънс от Великобритания

От Константин Симидчийски

Водещият тенисист на България Григор Димитров получи лек жребий за първия кръг на турнира в Ийстбърн, където негов съперник в първия кръг ще бъде участващият с "уайлд кард" британец Даниел Евънс.

Понастоящем Евънс се намира под едва №300 в света, като това ще е общо трети мач между него и младия българин. До този момент британецът има две победи над Димитров, но и двете постигнати на ниво юноши през 2007.

Може да се каже, че и двамата тенисисти не се намират в добра форма напоследък. Евънс е в серия от пет поредни загуби, като същото може да се каже и за Гришо, който натрупа четири последователни поражения напоследък.

В случай, че постигне очакван успех над Евънс, във втория кръг Григор Димитров ще се изправи срещу поставения под №6 Кевин Андерсън или квалификант.

Водач в основната схема е французинът Жо-Вилфрид Цонга, който вчера постигна успех над световния №1 Рафаел Надал в Куинс. На турнира в Ийстбърн участие ще вземат и имена като Лейтън Хюит, Александър Долгополов, Янко Типсаревич и Радек Щепанек.

Водещи

Най-четени