Григор Димитров с исторически успех в Синсинати 15.08 | 20:45

Българският тенисист надви Марсел Илхан в мач от първия кръг и по този начин постигна първа победа в основна схема на "Мастърс" турнир

От Константин Симидчийски

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа историческа първа победа в основна схема на "Мастърс" турнир, след като в понеделник хасковлията преодоля успешно първия кръг на надпреварата в Синсинати (САЩ).

Съперник на Димитров в първия кръг бе Марсел Илхан, а българският състезател наложи волята си в два сета - 6-3 7-5. За Гришо това бе и едва трето участие на турнир от сериите "Мастърс" до този момент, като досега младият тенисист никога не бе преодолявал първи кръг.

Във втория кръг обаче задачата пред Григор Димитров ще бъде далеч по-сложна, имайки предвид, че негов съперник ще бъде намиращият се на 6-та позиция в световната ранглиста Давид Ферер от Испания.

Сблъсъкът между Димитров и Илхан започна с размяна на геймове, преди хасковлията да осъществи ключов пробив при 3-2 в своя полза. До края Гришо не сбърка при свой сервис и се поздрави с успех в първата част.

Вторият сет бе малко по-труден за българина, но при 5-5 Димитров отново осъществи важен пробив, който в последствие се оказа и с цената на победата за него. При 6-5 Гришо вече сервираше за мача и не сбърка, слагайки край на спора при 6-3 7-5.

С днешния си успех Григор си осигури 17 000 долара от наградния фонд на турнира и 45 точки за ранглистата на ATP, от които обаче ще добави само 18 към своя актив, тъй като имаше да защитава 27 от турнир в Испания през миналата година.

Водещи

Най-четени