Григор Димитров стартира с победа в Прага 04.05 | 14:45

Българинът се справи в три сета с французина Стефан Робер и очаква своя съперник за втория кръг

От Краси Киров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира на червени кортове от сериите "Чалънджър" в чешката столица Прага с награден фонд 85 хиляди евро.

Поставеният под номер 2 Димитров победи французина Стефан Робер 6:1, 3:6, 6:3 след 1:46 час игра. 19-годишният хасковлия, който е 66-и в класацията на АТП, спечели без затруднения първия сет.

Двамата тенисисти си размениха по един гейм в началото на сета за 1:1. След това Григор взе пет поредни гейма и за по-малко от половин час взе първия сет. В началото на втория сет Гришо показа колебание в своята игра и позволи на 30-годишния Робер да поведе с 4:1. При 2:5 Димитров отрази четири сетбола при собствен сервис, след което при 3:5 се справи с още няколко сетпоинта, но в крайна сметка загуби сета.

Димитров стартира устремно в решаващия трети сет и набързо дръпна с 3:0 гейма. В шестия гейм българинът отново проби и поведе с 5:1. Веднага след това той сервираше за победата, но загуби подаването си след двойна грешка. При 5:3 Димитров не допусна колебание и стигна до крайната победа с втория си мачбол.

Така хасковлията, който отрази 14 от 16 възможности за пробив на съперника си, заработи 9 точки за класацията на АТП и 1460 евро, а във втория кръг ще срещне квалификанта Денис Бьомке от Германия.

21-годишният Бьомке е 338-и в световната ранглиста. Той няма турнирни победи и е заработил скромните 32880 долара от наградни фондове. Германецът никога в кариерата си не е влизал в топ 300.

Водещи

Най-четени