Григор Димитров с нов рекорд в световната ранглиста при мъжете 02.05 | 09:51

Българинът вече заема 66-то място, след като за първи път се класира на 1/4 финалите на турнир от АТП

От Краси Киров

Тенис ракето номер 1 на България Григор Димитров продължава да се изкачва в ранглистата на ATP и тази седмица отбелязва ново рекордно класиране. 19-годишният ни талант бележи прогрес с 3 места и вече е 66-а позиция в света. Това се дължи на силното му представяне на турнира в Мюнхен (Германия), където Гришо достигна до четвъртфинал в надпревара под егидата на ATP за първи път в кариерата си.

Следващият турнир, на който Григор Димитров е заявил участие е чалънджъра в в Прага (Чехия) с награден фонд 85 000 евро. Хасковлията е поставен под номер 2 в основната схема и в първия кръг ще се изправи срещу французина Стефан Робер.

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кутровски също регистрира рекордно класиране, след като през тази седмица отбеляза прогрес с една позиция и вече е под номер 493 в световната ранглиста. Тихомир Грозданов пък отстъпи с две места и заема 559-а позиция.

В топ 10 при мъжете има само една промяна и тя е свързана с последните две позиции, където Николас Алмагро (Испания) и Гаел Монфис (Франция) си размениха местата, като испанецът измести французина от деветото място.

Лидер остава Рафаел Надал (Испания), следван от Новак Джокович (Сърбия) и Роджър Федерер (Швейцария). Четвърти е Анди Мъри (Великобритания), пети - Робин Сьодерлинг (Швеция), а на шеста позиция е Давид Ферер (Испания). Томаш Бердих (Чехия) е седми, а на осма позиция е Юрген Мелцер (Австрия).

Водещи

Най-четени